Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2011-10-30, 17:55
HIRO napisał/a:
z racji tego iż kostka nie przechodzi przez gniazdo w kolumnie proponuję rozebranie kostki przyłączeniowej a nie kostki przy stacyjce
Raczej chodzi o rozłączenie kostki przyłączeniowej wiązki stacyjki, a nie jej rozebranie, bo ta mniejsza spokojnie przechodzi bez rozbierania.
Oczywiście należy przed tym odkręcić jeszcze jedną śrubę torx łączącą stacyjkę z kolumną.
Dzięki za pomoc. A powiedzcie jeszcze czy podczas wymiany kolumny muszę jakoś zablokować maglownicę ? Bo słyszałem, że kierownica się będzie sama obracać. Nie chcę czegoś spartolić przy montażu.
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2011-10-31, 11:24
Kierownicę demontujesz na początku, następnie kolumnę odkręcasz od przekładni i składasz w odwrotnej kolejności. Samo koło kierownicy ustawiasz potem prosto na wieloklinie kolumny.
zwóć tylko szczególną uwagę na sposób zamocowania blaszki zabezpieczającej na maglu bo ciezko ja potem w taki sam sposób załozyć. Reszta tak jak Arek pisze, koła prosto i do dzieła
O ile dobrze pamietam to kiera PH2 pasuje w jednym miejscu na kolumnie co ułatwi Ci robote
_________________ Wszystko się zmienia gdy wozi Cie Renia