Jak admin umie to może jakoś wyciągnąć zdjęcia, bo ja nie umiem
RedHead [Usunięty]
Wysłany: 2008-06-09, 23:29
Ładna Renia. Tylko wytłumacz mi co to jest na zdjęciu 11 na suficie? Lampka, schowek, zaślepka? (nigdy nie siedziałem w PH2)
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-06-10, 08:33
Z przodu zasłona przeciwsłoneczna nad lusterkiem, potem lampka z soczewką ręcznie ustawiana, włącza się przyciskiem po prawej. Po lewej włącznik światła w kabinie i centralny zamek. Reszta to plastik, pewnie jest tam w jakiejś wersji sterowanie szyberdachem. To jest na zdjęciu 9
Na jedenastym jest jak słusznie zauważyliście zaślepka pod anteną radia.
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-06-10, 10:24
BaYerB, nie to zdjęcie opisujesz, RedHead pyta o tą zaślepkę nad tylną kanapą, i dobrze stwierdził, że to zaślepka, a według mnie to służy ona do dobierania się przy wymianie anteny. Widzę, że masz niefabryczne radio jak to się ma do wyświetlacza z zegarkiem, pewnie nie działa ?
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2008-06-10, 17:26
Dokładnie tak jak Goli napisał - klapka do dobrania się do anteny. Spora, bo tam siedzi jeszcze wzmacniacz antenowy (tak mi sie przynajmniej wydawało) i w podstawie anteny znajduje się spryskiwacz tylnej szyby.
W moim autku jest w tej klapce zamontowany diodowy wskaźnik czujników cofania (Parktronik Bosch'a). Fajne rozwiązanie, bo wskaźnik przy cofaniu jest bardzo dobrze widoczny w wewnętrznym lusterku
Zegarek z temperaturą działa, co widać na fotkach, bo to wersja bez wyświetlacza radia
Na jedenastym jest jak słusznie zauważyliście zaślepka pod anteną radia.
To tak oryginalnie jest? Ja mam antenę od radia z przodu, a z tyłu mam od telefonu i żadnej zaślepki u mnie nie ma.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-06-10, 19:03
arek napisał/a:
W moim autku jest w tej klapce zamontowany diodowy wskaźnik czujników cofania (Parktronik Bosch'a). Fajne rozwiązanie, bo wskaźnik przy cofaniu jest bardzo dobrze widoczny w wewnętrznym lusterku
Zegarek z temperaturą działa, co widać na fotkach, bo to wersja bez wyświetlacza radia
Świetny pomysł na montaż parktronika.
W tym aucie wszystko działa, lepiej lub gorzej ale działa.
Nie ma wyświetlacza, bo nie wiem czemu jak kupiłem był bez oryginalnej instalacji, a Blaupunkta ja włożyłem, przez jakiś czas woziłem nawet pudło. Po instalacji gazu ze względu na koło, pudło ze wzmacholem powędrowało do piwnicy i zostały tylko kable. Pewnie je wypruje przed sprzedażą.
Zaślepka jest oryginalna, to nie jest denko od pudełka lodów
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-06-11, 09:59
RedHead napisał/a:
i żadnej zaślepki u mnie nie ma.
to może masz jakąś wybrakowaną wersje samochodu
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2008-06-11, 11:07
RedHead napisał/a:
To tak oryginalnie jest? Ja mam antenę od radia z przodu, a z tyłu mam od telefonu i żadnej zaślepki u mnie nie ma.
Tak jest oryginalnie w phII, bo anteny nie ma z przodu Antenkę GSM zapewne masz dołożoną, ale aby się tam dostać, należy opuszczać podsufitkę z tyłu