Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka od wspomagania i niepokojący dzwięk V6BT
Autor Wiadomość
Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-21, 23:39    Kontrolka od wspomagania i niepokojący dzwięk V6BT

Witajcie! Powinienem zatytułować ten temat "kolejna awaria Red'a"
Tym razem po przebyciu prawie całej trasy (ok 30km przed domem) po ruszeniu sprzed świateł usłyszałem dziwny dźwięk wydobywający się z przodu - przypominał on wycie mostu w polonezie (słyszany tylko gdy przyśpieszałem - po odjęciu nogi z gazu było cicho) Zdziwiony . Głośność jego była zależna od tego z jaką prędkością jechałem. Po kilku kilometrach zapaliła się kontrolka z kierownicą i wspomaganie przestało działać. Po ponownym uruchomieniu auta wspomaganie działa przez kilkaset metrów po czym przestaje i zapala się kontrolka. Powiedzcie proszę, co to takiego, i jak szybko da się to naprawić. Jutro z rana uderzam do mechaniora.

jurek201 
Klubowicz

Safrane ph: I
Rocznik: 1993
Pojemność: 3.0 12V
Wersja wyposażenia: RT
Wysłany: 2008-12-22, 01:22    

Może pompa wspomagania? Niepewny, bo nie sądzę żeby to był pasek.
A swoją drogą to masz chyba pecha, przecież Safrany się tak często nie psują Mruga - ale to moja, mam nadzieję, że nie odosobniona opinia Wesoly Wesoly
Swoją drogą trzeba mieć niezłą krzepę w rękach żeby jechać Safraną z uszkodzonym wspomaganiem Mruga .Może pompa wspomagania? Niepewny, bo nie sądzę żeby to był pasek.
A swoją drogą to masz chyba pecha, przecież Safrany się tak często nie psują Mruga - ale to moja, mam nadzieję, że nie odosobniona opinia Wesoly Wesoly
Swoją drogą trzeba mieć niezłą krzepę w rękach żeby jechać Safraną z uszkodzonym wspomaganiem Mruga .

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-22, 11:13    

witam mogło strzelic ci łożysko w pąpie i dostała luzu i nie daje tego ciśnienia co powinna jak cos to mam taką pąpe albo zgioł ci sie przewód i niema obiegu Pozdrawiam.

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2008-12-22, 12:13    

Najczęściej wyje pompa. Regenerowana jakieś 750 pln

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-22, 16:46    

No niestety to nie pompa bo nikt sie nie zapytał czy dżwiek słyszalny jest na postoju a mogę sioe założyć że nie.zadzwonie do Ciebie RED i powiem Ci co to he he Wesoly KATEGORYCZNY ZAKAZ JAZDY.TYLKO LAWETA.!!!!

arek 
Administrator
dozorca ;)

Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2008-12-22, 17:12    

dareczek730, to forum już przestało być miejscem wymiany informacji ?
Czyżby obecnie miało wyglądać to tak, że opisujemy problem i po wysłaniu sms dostajemy numer, na który należy zadzwonić ? Mruga
W takim razie po co zrzucać się na serwer, jak spokojnie będzie można go utrzymać w inny sposób Jezyk

Dla tych, którzy nie maja telefonu, pozostanie tylko PW Rotfl

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-22, 17:25    

Heh ok ok chodzi o to że awaria Reda jest związana tylko i wyłącznie z modelem Quadra i opisanie jej zajęło by mi dużo czasu.
Jak tylko go znajde to tak zrobie ale nie widzę za dużego sensu skoro jest nas tylko 3 z Biturbo.Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam heheh Wesoly i omówię ją z Tobą Arku na zlocie jeśli bedziesz dalej ciekawy tej awarii!
Pozdro

arek 
Administrator
dozorca ;)

Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2008-12-22, 17:50    

Na zlocie mnie niestety nie będzie Smutny
Cóż, zrobisz oczywiście jak uważasz, ale pamiętam, że na forum lagunek też zaczynaliśmy jako kilka osób i nie przeszkadzało nam to, ze jest nas tak mało, a doczekaliśmy się nawet własnego działu Mruga . Teraz mamy własne forum i ponad 180 userów Wesoly
Nie mam Quadry i mnie osobiście ten problem nie dotyczy. Miałem na mysli osoby, które posiadają taki model, a przeszukując net mogły by natrafić na Twoje cenne uwagi Wesoly

Ok i, z mojej strony koniec off topa Mruga

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-22, 17:53    

Masz rację obiecuje opisać go jak tylko wróce do Wawy usiąde przed kompem i opisze.Z poważaniem i wielkim szacunkiem dla Ciebie Arku !

Bieniu 
Starszy pisarz

Safrane ph: bd
Rocznik: bd
Pojemność: bd
Wersja wyposażenia: bd
Wysłany: 2008-12-22, 18:31    

Rozmawiałem z Redem telefonicznie i według mnie padło łożysko na mechanizmie różnicowym przedniej osi. Co do wspomagania to nie przestało ono działać tylko po prostu w skrzyni jest czujnik(coś w rodzaju impulsatora) który albo został uszkodzony albo po prostu gdy padło ww łożysko to zwiększyła się przerwa miedzy tym czujnikiem a kołem z którego bierze sygnał i wtedy wspomaganie przechodzi w tryb działania awaryjnego (pali się kontrolka na pulpicie i wspomaganie jest takie jakby ktoś jechał 200km/h).

A tak na marginesie Red Ty psujo jak możesz tą renię tak traktować zobaczysz że przejdzie ona komisyjnie na moją własność Wesoly a Ty dostaniesz jeszcze wpierdy za takie psucie Uwaga Krzeslem go! Krzeslem go! Krzeslem go!

Odpowiedz do tematu