Wysłany: 2008-08-03, 23:19 Głośność pracy silnika 2,5td
Witam wszystkich forumowiczow, moj tatko jest w posiadaniu frani jak w temacie czyli modelu sprzed liftingu z silnikiem 2,5 td. Mam pytanie do uzytkownikow takich diesli - czy w Waszym subiektywnym odczuciu te chodza glosno? Mielismy wiele diesli ale w porownaniu z nimi safrane pracuje glosnawo mimo ze wtryski i zawory zostaly sprawdzone. Co moze byc ewentualna przyczyna? Pozdrawiam.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-08-12, 22:29
Czesc!jakiego rodzaju glosnosc Cie martwi?pytam,bo twoje informacje sa zdawkowe....wtryski i zawory..malo informacji.przebieg,sprezanie,cisnienie oleju,pompa wtryskowa,rozrzad,vacupompa i masa innych rzeczy.znam ten silnik jak malo kto.dwa razy mialem go na stole i dalej walcze,bo w sumie to dobry motor,tyle,ze paliwozerny.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-03, 00:38
Witam, po zaprowadzeniu do lepszego mechanika okazalo sie ze jednak do wymiany byly koncowki wtryskow. Teraz autko pracuje tak jak powinno, ma dzwiek normalnego diesla a nie ciagnika ursus;) Pozdrawiam.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-08, 22:22
czesc, mam pytanie! ile cie kosztowały te koncówki wtryskow? ja tez mam taki motor i tez mam wrazenie ze troszeczke za głosno warczy.
Gość [Usunięty]
Wysłany: 2008-12-17, 22:29
Witam. Niestety pierwsze wrazenie bywa zludne, auto chodzi tak jak wczesniej, moze minimalnie ciszej. Koncowki kosztowaly okolo 200zl.