Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Safrane a Xm
Autor Wiadomość
Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wysłany: 2008-12-06, 22:31    

podłokietnik w safrane z przodu nie jest za nisko wystarczy sobie fotel opuścić na maxa w dół i po kłopocie jeżeli chodzi o tył to komu jest on potrzebny w końcu po bokach na drzwiach są w idealnej pozycji. Apropos 605 to nie mówię, że jest nie wygodny tylko chodzi mi o to, że w 605 jest mniej komfortowo niż w safrane czy w R25, z resztą r25 z xm i 605 wygrało w swojej klasie więc coś mówi za siebie. Nie wyssałem sobie tego z palca.

http://bagaznikidoauta.pl/

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-09, 20:43    

Rafał napisał/a:

Podłokietnik z tyłu w safrance jest rzeczywiście za nisko,zresztą przedni wg. mnie jest jakby przesunięty do tyłu.

Z tym przednim to chyba zależy od wzrostu kierowcy.Dla mnie jest w sam raz Wesoly

ARCHEOLOG 
Forumowicz

Safrane ph: bd
Rocznik: bd
Pojemność: bd
Wersja wyposażenia: bd
Wysłany: 2008-12-09, 21:06    

Albo od długości łapy Jezyk .
Co do XM-ów to powiem jedno: raz mi opadła szczena na maksa jak zobaczyłem wyjazd sąsiadów na wakacje. Patrzę jak sąsiad załadował xm-a kombi po dach walizkami, torebeczkami, i czym tam jeszcze dało radę, a następnie zaczepił przyczepę campingową (xm - siedział dupskiem na ziemi). Wsiadł przekręcił kluczyk, odpalił i xm pięknie się wypoziomował O rany.. . Zdziwiony - i tu usłyszano trzask mojej opadającej szczęki. Kurde - wyglądało to tak jak by nic do niego nie było zładowane. Bomba.
PS. Powyższy tekst nie oznacza, że podglądam na co dzień sąsiadów Rotfl

Bieniu 
Starszy pisarz

Safrane ph: bd
Rocznik: bd
Pojemność: bd
Wersja wyposażenia: bd
Wysłany: 2008-12-09, 21:55    

Safrana z działającym pneumatem zrobiła by tak samo Wesoly

Gość
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-13, 16:39    

Nie da się porównać tych aut... pod kątem komfortu zawsze wygra X-men ale, jeśli chodzi o niezawodność ustępuje Safrane miejsca. Co do problemów z hydro w Citroenkach, sprawa jest prosta, jeśli jakieś hydroustrojstwo nie domaga wymiana na nowe i jest cool, jednak tu kubeł zimnej wody, xmen to auto z najwyższej półki i ceny też są z najwyższej półki. Przykłady pompa LHM nowa ok 14000 pln. XM mk2 czujnik ABS tył 2000 pln ceny ASO, wiele rzeczy nie występuje w zamiennikach, a te dostępne na rynku wtórnym są mocno wyeksploatowane...

Odpowiedz do tematu