MarekS., proszę uzupełnij swoje ogłoszenie wg regulaminu.
MarekS.
Safrane ph: II
Rocznik: 1999
Pojemność: 2.9V624V
Wersja wyposażenia: RXE
Wysłany: 2017-05-16, 07:16
Do sprzedania samochód Renault Safrane 1999 rok produkcji silnik 2.9 V6 194KM + gaz LPG z automatyczną skrzynią biegów.
Stan bardzo dobry, bardzo ładny bez korozji !!!
Jestem osobą prywatną nie handluję autami
Przebieg 232000 i ulega zmianie ciągle w użytku
PT 31.12.2017
OC 08.2017
Butla LPG ważna homologacja do 2020 roku, sekwencja BRC
Działa na benzynie i na LPG bardzo dobrze
Skrzynia zmienia biegi jak powinno
Samochód już bardziej jako klasyk, prawie w ogóle nie spotykany na drogach.
Środek w stanie bardzo dobrym, wręcz pedantycznym, wszystkie elementy wraz z kierownicą w super stanie, wg mnie lepszy niż nie jeden młodszy. Czysty, pachnący, tapicerka welurowa,mięsista bez plan dziur itp. Tak samo bagażnik.
Wizualnie bez korozji, bez rys uszkodzeń otarć, bardzo nieliczne ślady normalnej eksploatacji, ( lekko wgięta ozdobna chromowana listwa na zderzaku + ryski) nie zapominajmy, że ma 18 lat, ale i tak uważam, że jest w świetnym stanie.
Mechanicznie w bardzo dobrej kondycji, ewentualnie ale niekoniecznie uszczelnienie wału, choć wyciek nie duży, z elementów wyposażenia które nie działają to tempomat ( uszkodzenie zaworu tzw. kobry) ,podgrzewanie foteli,siłownik maski w zimie nie trzyma, dzisiaj zauważyłem że klima się nie włącza, info o niskim poziomie czynnika chłodzącego. Z tej racji opuszczę na cenie.
Po wymianie elementów zawieszenia, klocków , tarcz przód,regeneracji rozrusznika,czujnika temperatury silnika, sterownika LPG, 3 wtrysków, serwis instalacji filtry itp,akumulator 2 letni, nowe świece, przewody ( większość wymian 2000 km wstecz)i kilku jeszcze innych których nie pamiętam. W 2012 roku remont skrzyni biegów ( dokument), posiadam książkę serwisową szwajcarską, oraz książkę serwisową gazu, uwiarygadniającą przebieg, ale z góry uprzedzam w serwisie nie sprawdzałem. Według mnie przebieg oryginalny.
Koła zimowe stan bardzo dobry + oryginalne kołpaki Renault
Alufelgi oryginalne Renault + opony letnie
Bardzo bogate wyposażenie łącznie z nawigacją,super ksenonami, regulowanymi elektrycznie fotelami z pamięcią itp
Samochód bardzo zadbany prze ze mnie i poprzednich właścicieli.
Możliwość przesłania większej ilości zdjęć, nagrania filmu !!!!! ewentualnie z linku w pierwszym poście
Cena do negocjacji dla zdecydowanego pasjonata bo takiego wymaga ten samochód.
Dlaczego sprzedaję ponieważ lubię zmiany na nietypowe auta.