Zaobserwowałem w swojej safranie pewien problem. Podczas normalnej wolniejszej jazdy po mieście temperatura bardzo szybko rośnie, dochodzi do drugiej grubej kreski włączają się wentylatory trochę spada i znów to samo. Przy szybszej jeździe temperatura utrzymuje się poniżej pierwszej grubej kreski czyli chyba tak jak być powinno.
Czym to może byś spowodowane? Uszkodzony termostat, zabrudzony układ, chłodnica i węże? Dodam jeszcze, że gdy zgaszę zagrzane auto widać jak woda w zbiorniczku się gotuje.
Chciałem dziś wymienić termostat i wyczyścić układ chłodzenia, zlokalizowałem termostat ale nie bardzo wiedziałem jak się do niego dostać. Silnik jaki posiadam to 2.2si.
Układ chłodzenia nie jest zapowietrzony, ale zauważyłem, że przy zbiorniczku wyrównawczym mam inny korek niż powinien być. Czy to też może być przyczyną?
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 57 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2014-09-07, 17:18
Zerknij do TEGO tematu. Jest tam fotka z prawidłowym wskazaniem i kilka podpowiedzi
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 57 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina