Wysłany: 2012-03-13, 21:58 jaki gwint powino miec ucho do holowania
witam chcial bym dorobic sobie ucho do holowania
do safraneczki na przod
moze sie ktos sie orjentuje jaki powinien byc gwint wielkosc i czy lewy czy prawy
niestety nie mam mozliwosci zmierzenia miejsca wkrecania bo jest obudowane
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2012-03-14, 11:57
Czy warto się bawić w dorabianie, jak oryginalny uchwyt można kupić za 10-15 zł ? Pasują wszystkie od renówek, więc może jakiś szrot, albo zapytaj kolegów sprzedających części na forum
mam zamontowane swiatla do jazdy dzienej
aurat w takim miejscu ze chcial bym by zostaly
a juz tlumacze przyslaniajom mi troszke ucho i nie da rady wkrecic prostego
a hol uzywany symbolicznie a swiatla codzienie i wole sobie zrobic ol niz swiatla przenosic w inne miejsce
Safrane ph: I
Rocznik: 1994
Pojemność: 2,2 8V
Wersja wyposażenia: RN
Typ pojazdu: B541
Typ silnika: J7T
Wiek: 56 Dołączył: 23 Lut 2012 Posty: 4 Skąd: Chełm/Lublin
Wysłany: 2012-03-21, 06:10
No więc ja też się przyłączam do temaciku. Z tego co udało mi się ustalić to gwint jest M14 a długość fabrycznie to 21 cm razem z uchem, a więc sam rdzeń to ok. 18-19 cm. Jeżeli konrado potrzebujesz dłuższego to dodaj wysokość/głębokość osadzenia swoich lamp. Dzisiaj postaram się sobie dorobić taki gwintowany zaczep napiszę co i jak.
Pozdro
No i wiem już na 100% że gwint to M16, minimalna długość trzonu mierzona razem z gwintem to 17 cm i dodatkowo jakiaś pętla na hak. Razem 21 cm. Dłuższy trzon będzie bardziej podatny na ugięcia więc warto pomyśleć o stali o twardości conajmniej 8,8 na gwint i stosownej średnicy. Mam nadzieję, że moja odpowiedź jest pomocna.
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez s_konrad 2012-03-21, 22:03, w całości zmieniany 1 raz