Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam i o auto pytam
Autor Wiadomość
chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Safrane ph: VelSatis ph II
Rocznik: 2005
Pojemność: 3,5 V6
Wersja wyposażenia: Initiale
Typ pojazdu: BJ0V
Wysłany: 2011-07-14, 15:34    

krishak napisał/a:
klima nie jest mi potrzebna do życia

A, to trzeba było tak od razu ;)

Daroot
Nałogowiec
Grażyna zrób mnie kapuczina

Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-07-14, 15:45    

krishak napisał/a:
Daroot napisał/a:
Powodzenia w jeździe bez sprzęgła przy zmianie biegów :) Zobaczymy ile wytrzymają synchronizatory, bo takich testów nikt jeszcze nie robił.

Nie zamierzam jeździć bez sprzęgła tylko zapytałem czy ta wersja miała fabrycznie zsynchronizowaną skrzynkę

Z niesynchronizowanych znam tylko fiata 126p, i to tez tylko 1 bieg. Ewentualnie skrzynie kłowe lub na prostych zębach ale to tylko rajdówki :)

Daroot napisał/a:
Co do silnika - ja bym nie wchodził w 136KM które ma dźwigać 1500kg. Będzie dużo palił i słabe osiągi. Przynajmniej tak piszą ludzie na forum.

Cytat:
Spalanie w granicy 11l w mieście więc jak dla mnie to ok. Tak masa tego samochodu mogłaby być mniejsza dla tej ilości koni ale na osiągach mi nie zależy, jestem mało doświadczonym kierowcą i nie zamierzam "królować" na drodze, zresztą w stosunku do passata b3 którym jeździłem do tej pory to dynamika pojazdu całkowicie mnie zadowala.

Tak jak kolega powyzej napisal, 11litrow w miescie bedzie ciezko osiagnac.

Daroot napisał/a:
Poza tym wersje z N7Q są znacznie uboższe w wyposażenie, a co za tym idzie niewiele warte na rynku wtórnym.

Cytat:

Chodziło mi raczej o konkretną wycenę... niewiele to można zapłacić za herbatę w kawiarni.

Konkretna wycenę? Daj przynajmniej zdjęcia tego samochodu - jak chcesz orientacyjnie to trzeba popatrzec po ogloszeniach, bedzie ciezko sie wstrzelic z cena. Ale jak juz strzelamy to nie wiecej niz 6 tys.

Cytat:
@ up Dziękuję kolegom wyżej za pomoc

Niechaj więc będą dumni ze swych odpowiedzi :D

krishak 
Użytkownik

Safrane ph: 2
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.0 16v
Wersja wyposażenia: poźniej sprawdze
Wysłany: 2011-07-14, 16:35    

Daroot <peace> Tobie również dziękuję choćby za zainteresowanie moim problemem, jednocześnie przepraszając za cynizm w stosunku do Twojej osoby :piwo: ;) Na pewno posiadasz wiedzę która może być dla mnie pomocna w najbliższym czasie.
Jak tylko wjadę na swoją posesję porobię fotki żeby się pochwalić i ewentualnie pobawimy się w wycenianie :P

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-07-14, 17:20    

Podałeś bardzo mało danych, bez fotek, nawet nie wspomniałeś o cenie. Chciałeś, żebyśmy wszyscy zgodnym chórem zakrzyknęli "chłopie, kupuj, następna taka okazja za 200 lat!". Brzydko się zachowaliśmy, bo nie wszyscy byli entuzjastami, czasem ktoś zauważył, że na coś warto zwrócić uwagę. Decyzja o zakupie jest sprawą kupującego. Może Ci się uda, czego szczerze życzę. To całkiem miły samochód, fajnie się nim jeździ.

[ Dodano: 2011-07-14, 19:37 ]
Jeszcze drobiazg. Safrane jest samochodem łatwym do kupienia - bardzo trudnym do sprzedania. Warto poszukać, nie tylko tuż obok siebie. Ja po swoją jechałem 300 km (niektórzy koledzy pewnie o wiele dalej) - i nie żałuję.
Ostatnio zmieniony przez chrisfox 2011-07-14, 18:37, w całości zmieniany 1 raz  

desperos 
Klubowicz
Mr RESET :D

Safrane ph: Subaru Impreza
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.0 SOHC
Wersja wyposażenia: GL
Typ pojazdu: G10-
Typ silnika: EJ20E
Wysłany: 2011-07-14, 19:22    

http://lubartow24.pl/ogloszenia/oferta/122684/ zapytaj się czy to nie ten samochód...ogólnie jest ich mało a w Lubartowie 2,0 z sekwencją to raczej nikła szansa,że dwie się trafiły na sprzedaż...chociaż moge sie mylić w końcu ogłoszenie z kwietnia :)
Safi to specyficzny samochód...moja z początku sprzedaży jest warta psie pieniądze a jednak w nią pompuje kasę...pamiętaj okazje się sprzedaje po rodzinie ;)

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-07-14, 19:43    

Okazje? Nie ujrzą światła dziennego, jeden telefon i po sprawie ;)

pawelsafrane 
Klubowicz

Safrane ph: Vel Satis
Rocznik: 2003
Pojemność: 2,2 dCi
Wersja wyposażenia: Privilege
Wysłany: 2011-07-15, 21:49    

Daroot napisał/a:

Co do silnika - ja bym nie wchodził w 136KM które ma dźwigać 1500kg. Będzie dużo palił i słabe osiągi. Przynajmniej tak piszą ludzie na forum.

Poza tym wersje z N7Q są znacznie uboższe w wyposażenie, a co za tym idzie niewiele warte na rynku wtórnym.

Z plusów - zawsze to safrane :)

A ja się nie zgodzę, osiągi może nie są rewelacyjne ale pod 4000 obr i już jakoś idzie, co do spalania wcale dużo nie pali przy sekwencji na35l zrobię prawie 300km w cyklu mieszanym głównie po mieście, a w dłuższej trasie to wychodziło mi nawet poniżej 10l lpg!

Jeśli chodzi o sprzedaż to swoją byłą sprzedałem w 15 po wywieszeniu kartki pod pracą i to za dobre pieniądze, sam byłem w szoku, że tak szybko, a co do ceny to indywidualna sprawa zbyt dużo jest szrotów więc i ceny są niskie... ja SWOJEJ bym nie sprzedał za 8000zł a i za 9tyś bym się zastanowił :P
...jednak za 9 tez bym nie sprzedał bo drugiej w takiej opcji nie ma :P :cwaniak:
Opel Vectra, 1.6 1991r, B+G,
Peugeot 309, 1.9d 1992r,
Fiat 126p, 1991
Wartburg 353, 1988r,
Ostatnio zmieniony przez pawelsafrane 2011-07-15, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  

chrisfox 
Starszy pisarz
nudziarz, spamer

Wysłany: 2011-07-15, 22:33    

pawelsafrane napisał/a:
swoją byłą sprzedałem w 15 po wywieszeniu kartki pod pracą i to za dobre pieniądze

Ale chyba nie twierdzisz, że to reguła?

Kiedy się przymierzałem do zakupu, zamówiłem sobie na mail codzienną porcję nowych ofert. I jakoś tak, nie wyłączyłem tego do dziś. Codziennie przeglądam, co też inni oferują i ile za ten złom chcą. I od pół roku widzę regularnie powtarzające się te same oferty, całkiem ich sporo. Chyba to jednak nie jest łatwo sprzedawalny samochód, mimo Twoich dobrych doświadczeń. Podaż spora a popyt minimalny - trzeba być naprawdę specyficznym typem, żeby się decydować na taki samochód ;)

arek 
Administrator
dozorca ;)

Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701
Wysłany: 2011-07-15, 22:48    

chrisfox napisał/a:
trzeba być naprawdę specyficznym typem, żeby się decydować na taki samochód ;)

Jest w tym pewna specyfika, bo kto zna ten samochód, ten wie czego szuka, kto szuka taniej limuzyny, też znajdzie i istnieje jeszcze mała grupka ludzi, którzy nie mają sprecyzowanej marki, a gdy się przejadą to decydują ;)
Kwestia za ile poszukujemy samochodu, z jakim komfortem i wyposażeniem, oraz w jakim stanie technicznym.
Mój też jest z pewnością za drogi jak na ten rocznik, choć miałem kupca (nie zamierzałem sprzedawać), to skutecznie udowodniłem, że za tyle może kupić 3 lata młodszą ;)

pawelsafrane 
Klubowicz

Safrane ph: Vel Satis
Rocznik: 2003
Pojemność: 2,2 dCi
Wersja wyposażenia: Privilege
Wysłany: 2011-07-15, 22:56    

chrisfox napisał/a:

Ale chyba nie twierdzisz, że to reguła?

Oczywiście, że nie poprostu zbieg okoliczności, że ktoś szukał safrane a ja przed chwilą wystawiłem kartkę na sprzedaż, bardzo się spodobał dogadaliśmy się i :ok:
Ale prawda jest taka, że równie ciężko jak sprzedać w dzisiejszych czasach jest kupić dobre auto
Opel Vectra, 1.6 1991r, B+G,
Peugeot 309, 1.9d 1992r,
Fiat 126p, 1991
Wartburg 353, 1988r,

Odpowiedz do tematu