Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Postanowiłem przetłumaczyć dokument o wymianie nagrzewnicy napisany przez kolegów z Francji. Niestety nie było łatwo, gdyż google translate czasami tak herezyjnie tłumaczył, że większość czasu poświęciłem nad myśleniem jak to wszystko ująć w sensowne polskie słowa pomagając sobie pamięcią o tym jak to było w moim przypadku. Niestety nie wszystko może być jasne z przyczyn wymienionych powyżej. Przetłumaczony jak i oryginalny manual można pobrać z servera. Wersja tłumaczona została skrócona gdyż pominąłem kwestie demontażu podszybia i wymiany filtra przeciwpyłkowego. Czas jaki poświeciłem to jakieś 2-2,5h .
Wymiana nagrzewnicy w języku polskim tłumaczenie POBIERZ/OTWÓRZ
Wymiana nagrzewnicy w języku francuskim oryginał POBIERZ/OTWÓRZ
* Aby otworzyć dokument musisz mieć zainstalowany program Adobe Acrobat Reader
* Aby otworzyć dokument kliknij POBIERZ/OTWÓRZ
* Aby zapisać dokument na dysku kliknij prawym przyciskiem myszy na POBIERZ/OTWÓRZ i z menu kontekstowego wybierz ZAPISZ ELEMENT DOCELOWY JAKO
Dodano: 13.07.2010 godz. 23:06
Po analizie zdjęć całego układu wentylacyjnego, mieszalnika z wentylatorem, doszedłem do wniosku, że w oryginale słusznie został opisany demontaż wentylatora, gdyż jest on połączony razem z mieszalnikiem, i bez jego zdemontowania nie było by możliwości obrócenia mieszalnika w trakcie wyjmowania nagrzewnicy. Doszedłem również do wniosku czy nie lepiej byłoby wyciąć otwór wielkości nagrzewnicy z drugiej strony mieszalnika i wyjąć go drugą stroną, szkoda tylko, że mieszalnik który zakupiłem u kolegi Szajbusa wyrzuciłem ostatnio na złom za sklepem. Będę musiał sprawdzić czy jeszcze tam egzystuje i przeanalizuję sprawę pod tym kątem.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia