lanryna
Safrane ph: I
Rocznik: 1994
Pojemność: 2.2
Wersja wyposażenia: REX
Wysłany: 2016-12-04, 15:24 Brak reakcji nie odpala
Witam serdecznie jestem tu nowy. Do tej pory jeździłem honda lecz trafiło sie mi safrane 2.2 z 1994 r benzyna. Cieszyłem się bo fajna maszynka az do wczoraj.
Wyjechałem z domu i w czasie jazdy auto sie zatrzymało zgasło. Teraz nie odpala. Mam przerobiona stacyjke zapłon na przełącznik a rozrych na guzik. Po próbie odpalenia przygasaja kontrolki i zero przekrecenia.
Wczoraj kolega próbował pociagnać mnie i po wrzuceniu 2 biegu auto nie przekreca koła się blokuja i nic. Zablokowany silnik???? Czy możliwe by w czasie jazdy urwał się zawór i zablokował???
Safrane ph: PH I RT Allrad
Rocznik: 1995
Pojemność: 3,0 V6
Wersja wyposażenia: Zmodyfikowana do Baccary (bez pneumatyki) Pomógł: 2 razy Wiek: 67 Dołączył: 08 Kwi 2014 Posty: 150 Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-12-05, 10:52
Efekt jak przy zatartym silniku Nie zauważyłeś wcześniej żadnych objawów typu za wysoka temperatura lub brak ciśnienia?Przy urwanym pasku rozrządu silnik powinien się obrócić.