Safrane ph: Była I
Rocznik: Była 1993
Pojemność: Była 2.2Si 12V
Wersja wyposażenia: Była Wypasiona :) Pomógł: 4 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 370 Skąd: Lublin/Świdnik
Potrzebuję żeby mi ktoś zregenerował zacisk z tyłu, sam sobie z tym już nie radzę męczę się ponad tydzień, udało mi się wyjąć tłoczek ale jak go włożyłem po wymianie uszczelki to nie działa ręczny, jak ktoś się tym zajmie to proszę o kontakt na terenie Lubelskiego dowiozę we wskazane miejsce w inne miejsca wysyłam kurierem, ponoszę wszelakie koszty, wysyłka w obie strony i koszt naprawy, wysyłam dwa zaciski (zrobić z nich trzeba jeden) + zestaw naprawczy z tłoczkiem. Zainteresowani proszę o pilny kontakt 512-858-554
Przepraszam za dział ale nie wiem gdzie można takie ogłoszenie umieścić.
Wersja wyposażenia: Była Wypasiona :) Pomógł: 4 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 370 Skąd: Lublin/Świdnik
Wysłany: 2013-08-23, 16:16
Okey temat zakończony, zacisk naprawiony, Panowie w Konopnicy dali sobie radę z zaciskiem, został nieźle uszkodzony, koszt w prawdzie nie był mały ale sam bym tego nie zrobił, składając między innymi ręczny nie działał, w środku coś było pęknięte, szkoda było się męczyć.
Safrane ph: brak
Rocznik: brak
Pojemność: brak
Wersja wyposażenia: brak
Wysłany: 2013-08-24, 16:06
też się z tym męczyłem. 4 dni mi to zajęło, ale dałem radę sam.
Za zdjęciu widać błąd jaki popełniłem na początku przy składaniu. Pomiędzy tłoczkiem a tą sprężynką jest taka obrączka, która po włożeniu tłoczka powinna wskoczyć w taki rowek. Jak nie wskoczy to nie działa ręczny.
_________________ Safrane scenic-forum.pl
Ostatnio zmieniony przez patrys4891 2013-08-24, 16:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-08-24, 21:10
Cakes napisał/a:
Nie powiedzieli moze co .... Ile Cie kosztowala taka przyjemnosc?
patrys4891 napisał/a:
Pomiędzy tłoczkiem a tą sprężynką jest taka obrączka,
Właśnie ona pękła.
Powiem szczerze że ja już miałem dość, nie chciało mi się męczyć a potrzebowałem auto więc trzeba było szukać specjalistów. Za przyjemność zapłaciłem 140zł nie jest to mało ale nie miałem wyjścia i tak bym tego nie złożył, najgorsze jest to że zauważyłem przy odpowietrzaniu że drugi zacisk także jest mokry nie wiem czy przez to że auto stało prawie 2 tygodnie nie jeżdżone, jak dalej będzie ubywać płynu to kolejna wycieczka do Konopnicy ale tym razem jadę autem niech sobie sami ściągają wolę elektryką się zajmować
Ogólnie jestem zadowolony z ich usługi i mogę śmiało polecić.
Wysłany: 2013-08-24, 21:17
kurde, to jest tak elastyczne że trudno połamać. Ktoś się musiał dobrze postarać.
Ja opanowałem technikę rozkładania i składania tylnych zacisków. Kilka szczegółów trzeba przypilnować i to naprawdę nie jest trudne
Wysłany: 2013-08-25, 10:39
Tak czy inaczej konstrukcja jest bardzo ciekawa
Jak składałem, to myślałem że zakwitnę, zgniotłem sobie paznokcia, który mi odszedł, ale satysfakcja z udanej operacji bezcenna