Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.0 16V
Wersja wyposażenia: RT Aut
Typ pojazdu: B54L
Typ silnika: N7Q
Wysłany: 2012-05-19, 17:24 3 problemy w PH2 (asb, wycieraczki, klimatronik)
Witam kolegów, od dwóch dni co jakiś czas zapala mi się kontrolka do automatycznej skrzyni , skrzynia wydaje się być sprawna, biegi zmienia tiptop , kickdown działa, tryb sport też ,czasami na zimno zatrzeszczy D sporadycznie R. Gdzie szukać przyczyny? czy powodem może być 'niewystarczająca' ilość oleju?
drugi problem wycieraczki, nie działał mi 1 bieg i spryskiwacze, teraz padł również 2 bieg, wycieraczki szaleją tylko na 3 biegu . Bezpieczniki sprawne, manetka podstawiona druga to samo, zastanawiam się nad przekaźnikiem R7 http://artone.x25.pl/pk_r7.jpg , rozebrałem go i troszkę śmierdzi spalenizną mimo ze optycznie nic nie widać.
trzeci problem klimatronik, przepalone były dwie żaróweczki, podmieniłem spalone na nowe i ... klimatronik przestał świecić, całe podświetlenie padło
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 371 Skąd: Legnica
Wysłany: 2012-05-21, 21:19
odnosnie klimatornika-niestety zarowki nie odpowidaja za podswietlenie w zegarach jak i klimatroniku. Sa przypisane do poszczegolnyvh funkcji klawiszy( klimatornik) a w zegarach do odpowiednich kontrolek. Samo podsiwetlenie ma "sygnal" z zczegos innego.
U mnie tel lekko sie wypalilo jedno i drugie, niestety nie moge dojsc przyczyny.
a kiedy olej w skrzyni ostatnio wymieniales? filterek kiedy?