Wysłany: 2011-12-18, 19:07 Pomocy - kontrolki na desce oraz dziwne zachowanie centralne
Witam,
jestem tu nowy i dziś kupiłem Safrane. Na starcie mam dwie poważne zagwostki i liczę na waszą pomoc.
1. Po odpaleniu auta na zegarach zapala mi się kontrolka stop oraz kontrolka ładowania. Po przegazowaniu tak do 4000obr kontrolki gasną. Jadę parę kilometrów i znów te kontrolki się zapalają, no i znów trzeba klika razy przegazować go powyżej 4000obr i znów na jakiś czas gasną O co tu chodzi? Co z waszego doświadczenia padło?
2. Zamki są poukręcane i nie ma możliwości zamknąć auto kluczykiem... ale, posiadam centralny z pilota i tu jest problem. Prawa strona auta zamyka się ok, a lewa zamyka się raz na 30 razy Co padło?
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2011-12-18, 19:28
Kontrolka ładowania będzie powodowała zapalenie się kontrolki "Stop". Warto zapoznać się z instrukcja obsługi TUTAJ .
Być może należy wymienić, lub naciągnąć pasek alternatora - miejmy nadzieję, że to wystarczy i że alternator nie ma zużytych szczotek.
Co do zamków, to nie są poukręcane, tylko "zastały" się - normalna przypadłość w renówkach.
Usterka zamykania z centralnego zamka to oznaka wymiany siłownika centralnego w niedomagających drzwiach.
Dział "Instrukcja obsługi" posiada podpowiedzi na takie przypadłości - KLIK .
a co do samych zamków, to tutaj KLIK .
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2011-12-18, 19:46
Nie ma za co Po to jest forum, a jak czegoś nie wiesz, to pytaj. Postaramy się pomóc