Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskuja z dzialu gielda
Autor Wiadomość
Daroot
Nałogowiec
Grażyna zrób mnie kapuczina

Safrane ph: ałem całe życie
Rocznik: b
Pojemność: c
Wersja wyposażenia: d
Wysłany: 2011-11-03, 19:48    Dyskuja z dzialu gielda

Criss napisał/a:
Ogłoszenie musi zawierać zdjęcie/a (bądź link do zdjęć) a nie link do aukcji :)
umieszczajac ogloszenie zgadasz sie na te warunki

Totalny absurd - kto był taki mądry i to wymyślił?

To teraz kolega musi zdjecia wgrywac na jakis serwer aby Wam, tutaj udostepnic linka.
Wiadoma sprawa ze jak ktos jest zainteresowany to w link z aukcji kliknie, prawda?

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: prawie jak INITIALE
Typ pojazdu: B54F
Wysłany: 2011-11-03, 19:59    

Daroot napisał/a:
To teraz kolega musi zdjecia wgrywac na jakis serwer aby Wam, tutaj udostepnic linka.

powtorze sie: jesli na innym portalu moze dlaczego tutaj jest to problemem? wgranie jednego zdjecia nie zajmuje wiecej jak minute. Przy zakladaniu tematu tu badz zajmuje mniej czasu niz otomoto/allegro.
Tak na przyszlosc, komentarze w dziale gielda nie zwiazane ze sprzedaza nie sa mile widziane, nie robmy smietnika

Daroot
Nałogowiec

Wysłany: 2011-11-03, 20:03    

Ale pytam - po co ?

p.s. nie chcialem zakładać oddzielnego wątku

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Wysłany: 2011-11-03, 20:10    

Daroot napisał/a:
Ale pytam - po co ?

ale po co dodawac zdjecia na alegro? mozna pomyslec jak ma sie sprzedac to sie sprzeda...
forum rownac sie nie moze z portalami aukcyjnymi nie mniej jedank dlaczego maja byc gorzej traktowane? tyko ze wzgledu na mniejszy ruch potenacjalnych kupujacych?
a moze ktos nie ma ochoty wchodzic na alegro itp szukac,przegladac a bylby zainteresowany?
mylse,ze minuta to nie wiecznosc

Darek 
Nałogowiec

Safrane ph: phase II
Rocznik: 1998
Pojemność: 2.5 20v + LPG
Wersja wyposażenia: RXT
Typ silnika: N7U
Wysłany: 2011-11-03, 21:11    

Daroot dyskusja na temat regulaminu jest dyskusją o niczym. Każdy z nas go zaakceptował. Żeby nie było spamu to napiszę że aukcja kończy się w tydzień, po tym czasie linki do aukcji przestaną działać więc chyba lepiej raz dobrze umieścić zdjęcia i mieć problem z głowy.

wazzabii 
Klubowicz

Rocznik: 1999
Pojemność: 2.2 dT 12V
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T
Wysłany: 2011-11-04, 01:22    

w sumie mogłem podać po prostu link do fotek z otomoto i tak czy siak by znikło wszystko w momencie dezaktywacji ogłoszenia.

dla mnie ten punkt regulaminu może być interpretowany na kilka sposobów. Moim zdaniem ja miałem rację, bo podałem link do zdjęć. Po wejściu masz od razu miniaturki, więc spełnia to kryterium, a że jest to też ogłoszenie no to inna sprawa.

Problem rozstrzygnięty, bo wedle życzenia fotki są.

Goalkeper 
Nałogowiec
Kamikaze Boski Wiatr

Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740
Wysłany: 2011-11-04, 09:00    

Można zinterpretować dwojako choć Trybunał Konstytucyjny :rotfl: uznałby za stosowne podawanie linku do zdjęć/zdjęcia a nie linku do strony ze zdjęciami. Wystarczyło by wkleić, najzwyczajniej w świecie jeden link i umieścić go w tagach i nie byłoby dyskusji. Po kliknięciu w przycisk IMG wyskakuje nam ramka, w której podajemy adres URL i po zatwierdzeniu skrypt robi resztę sam. Nikt nigdy nie narzekał, a jak pojawiły się zgrzyty na forum to ktoś "zakłada 1000 dźwigni" i nie wiadomo, która ciągnie mowa tutaj o czepialstwie i wyciąganiu co krok czegoś co może podnieść temperaturę na forum. Z całym szacunkiem Daroot dlaczego zrezygnowałeś z moda na redowym ? Pewnie dlatego, że porządek w "papierach" chciałeś mieć ale wszystko było na przekór Tobie ? Tak więc uszanuj decyzję Crissa bo z pewnością on też chciałby mieć w swoim dziale wszystko poukładane. Ludzie drzazgę u kogoś w oku zobaczycie z kilometra a drewnianej belki stropowej u siebie już nie.

Daroot napisał/a:
Totalny absurd - kto był taki mądry i to wymyślił?

Konstytucja naszego kraju to też jeden wielki absurd i jakoś nikt nie może nic z tym zrobić, nikt nie jedzie za to po ustawodawstwie (przynajmniej publicznie) a wszyscy jakoś żyją. Takich absurdów jest milion i możesz nimi strzelać jak z automatu np. Psa należy prowadzić na smyczy. Po co ta smycz ?

http://bagaznikidoauta.pl/

Daroot
Nałogowiec

Wysłany: 2011-11-04, 10:34    

Goalkeper napisał/a:
Z całym szacunkiem Daroot dlaczego zrezygnowałeś z moda na redowym ? Pewnie dlatego, że porządek w "papierach" chciałeś mieć ale wszystko było na przekór Tobie ?

Pewnie,zapewne, być może - nie trafiłeś, a ja nie muszę się spowiadać ;)

Cytat:

Tak więc uszanuj decyzję Crissa bo z pewnością on też chciałby mieć w swoim dziale wszystko poukładane. Ludzie drzazgę u kogoś w oku zobaczycie z kilometra a drewnianej belki stropowej u siebie już nie.

Szanuję jego decyzję, toleruję bo muszę, ale napisałem co uważam. Wg mnie absurd.

Cytat:

Konstytucja naszego kraju to też jeden wielki absurd i jakoś nikt nie może nic z tym zrobić, nikt nie jedzie za to po ustawodawstwie (przynajmniej publicznie) a wszyscy jakoś żyją. Takich absurdów jest milion i możesz nimi strzelać jak z automatu np. Psa należy prowadzić na smyczy. Po co ta smycz ?

Zgadza się, ale mogę o tym pisać/mówić. I nikt nie może mi nic zrobić :D
Co do "jechania" po ustawodawstwach - jaką masz siłę przebicia by coś publicznie powiedzieć? Żadną :)

Co do regulaminu - Darek, akceptowałem regulamin, rejestrując się tutaj, a wtedy jeszcze nie było regulaminu działu Giełda. Został wprowadzony potem.

Wyraziłem swoje zdanie, gdyż lubię komentować, nie boję się powiedzieć wprost a nie śliniaczyć się i mówić puste słowa, g... warte. Po prostu jestem szczery.

W zasadzie temat możecie zamknąć, każdy wyraził swoje zdanie :)
Ostatnio zmieniony przez Daroot 2011-11-04, 10:35, w całości zmieniany 1 raz  

Criss 
Klubowicz
wredny Mod

Wysłany: 2011-11-04, 18:48    

Darku temat zostawie, gdyz moze beda inne tego typu sytacje zwiazane z gielda, cena itp...

Odpowiedz do tematu