piotrgarwolin
Safrane ph: I
Rocznik: 1995
Pojemność: 3.0 Biturbo
Wersja wyposażenia: Baccara
Wysłany: 2015-01-04, 12:56
I teraz zadaj sobie pytanie
jaką wartość bedzie przedstawiać za 5-10 lat ta Twoja safranka "Zmodyfikowana do Baccary (bez pneumatyki)" której obecnie ceny wygladają tak
http://olx.pl/motoryzacja...oat_price%3Aasc
Kto doceni Twoją pracę ???
A jaka wartość bedzie przedstawiać za 5-10-czy 20 lat safranka w wersji Biturbo ??
których W Y P R O D U K O W A N O 806 sztuk
i nie chcę tu nikogo obrażac , tylko próbuję uświadomić Tobie Twoją niechęć do wszystkich aut które to nie są Twoją własnością , nie chcesz kupić - nie pisz bzdur co ile kosztuje - tylko nadal podziwiaj Swoje bezcenne dzieło i chyba ten link wiele Ci wyjaśni
https://www.youtube.com/watch?v=E7eOVpBCtPo
Nie umieszczałem tego ogłoszenia by wprowadzać zament tylko po to by je sprzedać , jesli nie sprzedam to postawię w garażu na kołkach , przykryję plandeką i pomyślę za 10 lat co z nim zrobić
Tak więc reasumująć . Zainteresowanych zapraszam , a pozostałych prosze o powstrzymanie się od zbędnych dyskusji
Safrane ph: PH I RT Allrad
Pojemność: 3,0 V6
Wersja wyposażenia: Zmodyfikowana do Baccary (bez pneumatyki)
Wysłany: 2015-01-04, 13:04
piotrgarwolin, Generalnie masz rację tylko nie zwróciłeś uwagi na jeden szczegół a mianowicie to że moja Safranka to Allrad czyli Quadra a tych wyprodukowano ok 1100-do 1300 dokładnych danych nie posiadam.Czyli od Biti różni się tylko ( a raczej aż) turbinami oraz osiągami a te które pokazałeś to nikogo nie obrażając tylko przednio napędowe limuzyny
piotrgarwolin
Safrane ph: I
Pojemność: 3.0 Biturbo
Wersja wyposażenia: Baccara
Wysłany: 2015-01-04, 13:57
Widzisz i nadal tylko " a moja , a moja .........."Ok jest zajebista i jedyna w swoim rodzaju- zadowolony ???? ( nie dla mnie - uważam że oryginalne są o 100% ciekawsze niż te przerabiane i nawet jak zamontujesz mu saune z wodotryskami to nie zmienię zdania )
Ten post nie ma na celu opisywanie i pokazywanie tego co ma Twoja
Celem jest ogłoszenie o sprzedaży Renault Safrane Biturbo
i prosze już o powstrzymanie się , bo naprawde Twoja opinia poprostu mnie ani ziębi , ani grzeje
Na tym iak i na poprzednim forum sarfanek to Ty jako pierwszy próbowałeś zaistnieć swoją bystrologią , co niestety wywołało ogólny śmiech na sali ,więc to nie czas i miejsce
Chcesz podyskutować , zadzwoń i porozmawiamy a nie zaśmiecaj Swoimi uwagami forum
Proszę moda o zamkniecie tej zbędnej dyskusji o niczym
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701
Wiek: 57 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Wysłany: 2015-01-04, 18:15
W związku z tym, że moja ostatnia prośba o merytoryczne wypowiedzi na temat ogłoszenia nie przyniosła skutku, dotrzymuję słowa i tą ciekawą dyskusję wydzieliłem do tego topic'u
Temat poszedł bardziej w kierunku wyższości jednej wersji nad drugą, stąd taki dałem tytuł.
Można nadal wymieniać się poglądami, oczywiście w granicach przyzwoitości, z zachowaniem netykiety i wzajemnego szacunku
Nie jestem zwolennikiem zamykania tematów, co zapewne nie pomaga w moderowaniu, ale lubię wyzwania
Nie chcę więc nikomu bronić wolności wypowiedzi i obrony swojego zdania, ale pamiętajcie, że ADM patrzy
Wysłany: 2015-01-04, 20:09
Więc skoro można pozwolę sobie wkleić link do takiej oto perełki(też ze Szwajcarii) co prawda nie Baccara ale....
https://www.comparis.ch/c...afrane/16653178
a z tym panem to niechcę już rozmawiać ani na forum ani telefonicznie
Safrane ph: Była I
Rocznik: Była 1993
Pojemność: Była 2.2Si 12V
Wersja wyposażenia: Była Wypasiona :)
Wiek: 33 Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 370 Skąd: Lublin/Świdnik
Wysłany: 2015-01-04, 20:30
No i Arek pozamiatał tak jak obiecał
Aż dziwne że nie poleciały bany albo warny
Każdy ma prawo sprzedawać za tyle ile uważa, jak komuś nie odpowiada cena szuka taniej albo negocjuje, także nie widzę sensu dyskusji o cenie. Fakt że jak by naprawić to auto, można by więcej wziąć tylko gorzej z częściami do niego.
W obecnej chwili nie ma ani jednej Baccary w Polsce do sprzedania.(te z olx nie są wszystkie warte jednej Baccary)
Następna sprawa to to że trzeba być właścicielem auta które chce się sprzedać.
Myślę że wszyscy zostaliśmy wpuszczeni w maliny, a na Bi turbo nigdy nie zawisną tablice PL
I to by było na tyle
_________________ Safrane części i wszystko w temacie. Telefon 881416444
Tak tylko dla informacji: żadna à 806 szt, Bi-Turbo nie miały zamontowanych seryjnie
ani na zamówienie Tempomatów...
Problem jednej czesci, która przeszkadzała filtrowi olejowemu od skrzyni biegów...
_________________ Siemion Dariusz )
Ostatnio zmieniony przez siemiondariusz 2015-01-14, 19:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-01-14, 21:51
[ Dodano: 2015-01-14, 21:54 ]
No i wpadka bo nie wiedziałem ale wszystkiego nie da się "wiedzieć" ale poczekaj,w mojej Allrad jest niemal identyczna skrzynia równierz z filtrem oleju i mam tempomat?
Ostatnio zmieniony przez Jacek957 2015-01-14, 21:55, w całości zmieniany 1 raz