Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2012-05-07, 10:11
Powitać opis piękny, przyznam szczerze, że we Francuzeczce spod fotela kierowcy też się zakochałem Obecnie moja była jest teraz w objęciach kolegi Patrys4891
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Safrane ph: II
Rocznik: 11/96
Pojemność: 2.5 20v
Wersja wyposażenia: RXE prawie już RXT, ASB, LPG itp. ;)
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U701 Pomógł: 58 razy Wiek: 57 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1822 Skąd: z Lublina
Safrane ph: II
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.0 16v
Wersja wyposażenia: RT
Typ pojazdu: B54L
Wysłany: 2012-05-25, 21:21
Prace ruszyły tydzień temu. I mam nadzieję, że w poniedziałek auto będzie już jeżdżące, chociaż niezbyt piękne maska srebrna, zderzak granatowy i grill bordowy, tylko błotnik dorwałem w kolorze czarnym, chociaż i tak wymaga lakierowania, a na razie nie będę miał kiedy się za to wziąć ponieważ zmieniłem pracę i będę musiał dojeżdżać.
Auto po rozbiórce okazało się w troszkę gorszym stanie niż przypuszczałem, bo kiedyś musiał się kwas z akumulatora wylać i trochę schrupał wszystko dookoła, teraz przy uderzeniu trochę oberwała podłużnica, ale jest już doprowadzona do stanu idealnego, polakierowana i zabezpieczona woskiem od środka. Niestety gdzieś zapodziałem zdjęcia przed
Ale jest zdjęcie po:
Silnik wrócił na swoje miejsce
Poza tym, jakiś baran montował tutaj LPG, parownik wstawiony do 100KM
Dzisiaj ogarnąłem elektrykę silnika, polutowałem przecięte kable, poskładałem osprzęt do końca i odpaliłem renie. Chodzi miodzio
Muszę jeszcze zabawić się w odpowietrzenie wysprzęglika, a czytałem już ile z tym zabawy
Czekam tylko jeszcze na czołówkę, miała być już w środę ale ktoś dał ciała z innego źródła będzie dopiero w poniedziałek.
Fotka z dzisiejszego dnia:
Poszukuję jeszcze ucha/mocowania pompy abs bo moje potrzaskane:
Może ktoś ma?
Ah no i szukam puszki filtra, swoją polepiłem dzisiaj żywicą, spełnia funkcję ale nie wygląda
[ Dodano: 2012-05-26, 17:43 ]
Odpowietrzyłem sprzęgło Zajęło mi to ok 40 minut
Ale tego kto wymyślił to bez odpowietrznika to
_________________ W moim aucie jest ukryta gorąca Francuzka, ciągle do mnie gada, ale jeszcze jej nie odnalazłem... <mysli> HELP?!
Ostatnio zmieniony przez wojtekcichy 2012-05-25, 21:28, w całości zmieniany 3 razy
Hej wszystkim;) dzięki temu wątku znam historię obecnie mojej safrany, tak tak teraz gwiazda jest w moim posiadaniu i muszę przyznać ze wygląda zupełnie inaczej niż na tych zdjęciach;) tak z ciekawości zapytam dlaczego się jej pozbyles? ja mimo kilku wad które da się zrobić nie zamienila bym jej na nic innego; )