Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-08-06, 12:27
A jak jest u Ciebie ze smarowaniem ? Tzn. ile masz przejechane i jaki olej lejesz, bo ostatnio przy wymianie wlałem jakiś oplowski zamiennik, bardzo dobry i wręcz tańszy od ELF'a bo tylko 90zł za 5l. Odradzili mi, u ojca w sklepie, lania oleju ELF Turbo Diesel jeżeli samochód ma turbinkę. I teraz nie pamiętam jaki olej był zalany czy 5W40 czy 10W40, a nie przypominam sobie czy mam jakąś naklejkę z rodzajem oleju zawieszoną przy wlewie.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Ja wlałem Mobil 1 5W40. Zastanawiałem się długo czy nie za rzadki, bo Dexter nie pamiętał jaki olej do niej wcześniej lał, ale zrobiłem już ok 3 tys. i żadnych podejrzanych wycieków nie zauważyłem, czyli jest dobrze. Jedynie przepuszcza mi korek wlewu oleju, bo tam zawsze potłuszczony silnik.
Safrane ph: Była II
Rocznik: Była 09/97
Pojemność: Była 2.2 dT
Wersja wyposażenia: Była RXE
Typ pojazdu: B54G
Typ silnika: G8T740 Pomógł: 19 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1569 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2008-08-08, 10:30
Okazuję się, że ten olej co pisałem to też podobno ELF, ale że nie było gdzie domówić to wziąłem dzisiaj ELF Competition STI 10W40.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia