Safrane Klub Polska Strona Główna
 FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum


Poprzedni temat «» Następny temat
Złacze Diagnostyczne
Autor Wiadomość
Dominik 
Użytkownik
maniek1980

Safrane ph: 2
Rocznik: 1999
Pojemność: 2.0 16V
Wersja wyposażenia: rxe
Wiek: 43
Dołączył: 06 Wrz 2022
Posty: 7
Skąd: Przemysl
Wysłany: 2023-07-16, 06:59    Złacze Diagnostyczne

Witam może ten temat już był ale ma może ktoś schemat połączenia OBD o po wizycie u mechanika stwierdził ze mam rozwalone połączenia i nie może się połączyć wogule z komputerem żeby pokasować błedy
 
 
lukezaa 
Użytkownik

Safrane ph: II
Rocznik: 1999
Pojemność: 3.0 V6 24V
Wersja wyposażenia: E4
Dołączył: 30 Paź 2019
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-08-20, 17:17    

A czym się łączył? Clipem, NXRem czy XR25?

Na 99% zły interfejs. Clip też ma humorki czasem i najlepiej NXR lub XR25. Poza tym błędów nie trzeba kasować. Jedyny nie kasowalny błąd to z komputera ksenonów. Reszta zostaje zapamiętana tylko.
 
 
Dominik 
Użytkownik
maniek1980

Safrane ph: 2
Rocznik: 1999
Pojemność: 2.0 16V
Wersja wyposażenia: rxe
Wiek: 43
Dołączył: 06 Wrz 2022
Posty: 7
Skąd: Przemysl
Wysłany: 2023-08-24, 12:19    

testowane było kilkoma i powiedzieli ze nie ma 2 napiec na złączu diagnostycznym i własnie swieci mi sie bład poziomwania ksenonów
 
 
Grzesiek21 
Klubowicz


Safrane ph: ll
Rocznik: 1997
Pojemność: 2.5 20V
Wersja wyposażenia: RXT
Typ pojazdu: B54F
Typ silnika: N7U
Wiek: 38
Dołączył: 28 Maj 2020
Posty: 5
Skąd: Katowice
Wysłany: 2023-08-24, 13:05    

Bardziej sprawdź silniczki lamp oraz sterownik po lewej w bagażniku. Ewentualnie czy nie urwał się z któregoś wahacza czujnik.
_________________
I Feel Need, The Need For Speed
 
 
lukezaa 
Użytkownik

Safrane ph: II
Rocznik: 1999
Pojemność: 3.0 V6 24V
Wersja wyposażenia: E4
Dołączył: 30 Paź 2019
Posty: 21
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-08-29, 19:12    

Grześku. Po odłączeniu obu silniczków lamp łapiesz stały błąd i trzeba go skasować jakimś testerem. To jedyny błąd którego nie skasujesz od tak.

Dominik jakim testerem to sprawdzali? Bo jak nie ma 12V to można dociągnąć. Ważne aby linia L i K była :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xandblue created by spleen modified v0.2 by warna

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 16